Opleiding makelaar populair

De laatste jaren is het volgen van een makelaar opleiding in Nederland behoorlijk populair geworden. Steeds meer enthousiastelingen willen makelaar worden. Maar waarom is makelaar worden zo in trek bij mensen met ambitie? Welke voordelen heeft een makelaar opleiding volgen allemaal in petto, als je plannen hebt om een makelaarsopleiding te beginnen? In dit artikel lees je van alles over de grootste pluspunten van het volgen van een makelaarsopleiding.

Een hoge garantie op werk

Een van de grootte pluspunten van een makelaarsopleiding volgen, is dat de kans op een baan na het afronden van je werk groot is. De huizenmarkt, zeker de aankoop en verkoop van woningen, loopt op dit moment namelijk als een dolle. Makelaars hebben het tegenwoordig drukker dan ooit tevoren. En er zijn geen tekenen dat dit op korte termijn gaat veranderen. Fijn is daarbij verder dat je als makelaar heel goed zelfstandig kunt beginnen. Je hoeft niet per se een makelaarskantoor op te richten met meerdere makelaars, maar kun prima zelfstandig de makelaardij in!

Een baan met interessante inkomst

Een van de redenen dat een toenemend aantal jongeren, maar ook mensen van middelbare leeftijd voor een opleiding tot makelaar kiezen, is het feit dat je als makelaar goed kunt verdienen. Vergeleken met vel andere banen, betaalt een baan als makelaar bovengemiddeld goed. Qua salaris zit je als makelaar boven het modale Nederlandse inkomen.

Makelaars ontmoeten veel mensen

Veel makelaars geven aan dat makelaar worden en zijn ook aantrekkelijk is vanwege de brede sociale contacten die je opdoet. Als makelaar kom je dagelijks allerlei soorten mensen tegen. En dat maakt een makelaarsbaan bij uitstek een sociaal en gezellig beroep. Natuurlijk ligt niet elke klant die jou inschakelt je even goed, maar vaak kom je tal van interessante personen en bijzondere figuren tegen die je blik verruimen, van wie je nieuwe dingen leert en met wie je soms zelfs bevriend raakt. En het fijn is: het gaat om mensen die vaak in de buurt van jezelf wonen, omdat je namelijk regionaal actief bent.

Afwisselend werk dat niet snel gaat vervelen

Een van de grote problemen waar veel werkende mensen over klagen, is dat hun werk eentonig is en weinig variatie biedt. Dit geldt bijvoorbeeld voor productie- en lopende band-werk, maar ook voor pakketbezorging of het chauffeursvak. Hoe anders is het als je makelaar wordt! Na het afronden van een makelaar opleiding kom je erachter hoe afwisselend het werk is wat je doet. Zo ben je betrokken bij bezichtigingen van allerlei soorten woningen (van villa’s en boerderijen tot appartementen), maak je je sterk tijdens prijsonderhandelingen, doe je woninginspecties en ben je natuurlijk online actief om woningen te verkopen of te promoten. En, zoals we net al zagen: je ontmoet tal van interessante mensen!

De opleiding is goed te doen

Ten slotte nog en belangrijk voordeel van het volgen van een makelaarsopleiding. Kies je voor het aangaan van deze uitdaging, dan hoef je niet bang te zijn dat de opleiding te ingewikkeld voor je is. Als je de lessen goed volgt en je best doet, is het niet ingewikkeld om makelaar te worden!